DR. HORVÁTH JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szeretném, ha világossá válna számunkra, törvényhozók számára és azok számára, akik figyelnek minket, segítenek nekünk, hogy az adó és az energiaadó terhe nem neuralgikus téma. Ez egy tudományos téma. A tudomány mérőeszközeivel ezt pontosan lehet mérni, és a hatását is lehet mérni. Ha neuralgikusnak nevezzük, akkor az körülbelül azt is jelenti - most foglalkozhatnánk etimológiával -, hogy így is lehet, meg úgy is lehet.
Megköszönöm Szalay Gábor képviselő úrnak, hogy nekem címezte hozzászólását. Ennek kapcsán ismételten jelentem és hívom föl a figyelmünket arra, hogy igen, a közgazdaság-tudománynak megvannak a módszerei, hogy bizonyos dolgokat pontosan megmérjen. Miért? Mert tudományos eszközöket használ, a matematikát, a mérést, az összehasonlítást, a következményeket. Tehát azt mondani, képviselő úr, hogy elvileg nem érintheti az energiaadó a fogyasztót, azután továbbmenni, és azt mondani, hogy bár az más kérdés, hogy gyakorlatilag mégis érintheti… - elvileg nem, de gyakorlatilag igen?
Hát kérdezzük meg azt a fogyasztót, azt a 10 millió magyart, hogy amit kifizet, amennyivel magasabb lesz az energia ára, vagy a kenyér vagy a közlekedés ára, az most elvi dollár vagy euró vagy forint a számára, vagy pedig gyakorlati. Egy forint az egy forint; az, hogy az kerülő úton vagy hány kerülővel hajtódik be, mégiscsak a fogyasztó terhe.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem