DR. HORVÁTH JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Köszönöm. Tisztelt Ház! Amikor politikai vitát folytatunk, hiszen az Országházban, a törvényhozásban minden politikai, még akkor is, amikor azt mondjuk, hogy nem szabad, mert szakszerűen kell hozzáállni; persze, a szakszerűség kötelező, és a politikai érveink és döntéseink is veszélyeztetve vannak, ha a szakszerűségben vétkezünk.
Ezzel a bevezetéssel szeretném figyelmeztetni mindnyájunkat, tisztelt képviselőtársaim, és Kovács Tibor képviselő úr ismételt kijelentésére hivatkozva, hogy mi is történik az energiaadóval mint teherrel, kit terhel az. Képviselő úr, amikor azt tetszik mondani, és ahogy hallgatjuk egymást, és ahogy hallgat bennünket a világ, bizony meg fog lepődni, ha azt hiszi, hogy mi azt hisszük, hogy az energiaadó nem terheli közvetlenül a lakosságot, hogy annak az áthárítása nem egy természetes dolog. Hát ki fogja fizetni, ha nem a fogyasztó? A részvényes vagy a dolgozója annak az üzemnek vagy gyárnak? Vagy a kormányzat és a kormányzati tisztviselők fizetése lesz annyival kevesebb? És tovább dramatizálhatnám a lehetetlenségeket, amikre nem kerül sor.
Az egyetlen megoldás, hogy minden termelési költség belefaktorolódik az árba, és most az energiaadót ugyanúgy egy termelésiköltség-emelésnek tekinthetjük, mintha a munkabér emelkedett volna vagy bármi más - tehát közgazdasági fogalmak, tények. A gravitáció tény, azt nem számításba venni, hibás politikához vezet.
Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)
(12.00)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem