DR. MAGYAR BÁLINT

Teljes szövegű keresés

DR. MAGYAR BÁLINT
DR. MAGYAR BÁLINT oktatási miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! A nekem tulajdonított állítást nem tartom fenn, miután ezt az állítást, amit ön idézni vélt, nem mondtam.
Ön az MTI-re hivatkozott - úgy látszik, nehézséget okoz önnek elolvasni egy MTI-nyilatkozatot, illetve MTI-tudósítást egy eseményről, amelyen nem vett részt, de hát ezt nem vetem az ön szemére. Ebben az MTI-közleményben, amelyben az MTI beszámol erről, a következő állítást tulajdonítják nekem, joggal, mert ezt valóban mondtam. Így szól ez: “Az oktatási miniszter szerint a politikai élet idiotizmusára jellemző az olyan típusú érveknek a megjelenése” - figyel, képviselő úr? - ”a NAT-ról szóló vitában, hogy nem eléggé nemzeti, és visszaszorítja a nemzeti tartalmakat.” Valamint azt mondtam: “Mélységesen szégyenletesnek érzem az ilyen típusú érveléseket.” Figyel, képviselő úr? - „érveléseket”. “Akik szakmai vitákat úgy próbálnak meg eldönteni, hogy mások nemzeti identitását és elkötelezettségét kérdőjelezik meg, nem méltóak arra, hogy gyermekeinket tanítsák, és gyermekeink tanításáról szóló ügyekbe komolyan beleszóljanak.” - ezeket az állításokat pedig fenntartom. Akkor is úgy gondoltam, ahogy mondtam, és most is így gondolom ezeket az állításokat. (Balla György: Ha ezt fenntartod, akkor mondjál le!)
És nem arról van szó, hogy idiótáknak neveztem volna őket, még önöket sem, akik nem tudnak elolvasni egy MTI-jelentést (Derültség a kormányzó pártok padsoraiból. - Közbeszólások az ellenzéki pártok padsoraiból.), még önöket sem nevezem annak, hanem pusztán arról kívánom önöket talán meggyőzni, hogy a nemzeti alaptanterv változásai az egyik legfontosabb eszköz arra, hogy ne pusztán a kritikai igényt alakítsák ki az emberekben, hanem a kritikai igényhez szükséges tanulási technikákat is megtanítsák nekik, és ezzel képesek legyenek valóban korrekt módon idézni mások állítását.
Talán Esterházy Pétert idézném utoljára, aki szerint nem elég népben, nemzetben gondolkodni, de néha nem árt alanyban és állítmányban is - ezt javaslom a képviselő úrnak is! (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Szégyelld magad!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem