ELNÖK (dr. Szájer József)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Kérem képviselőtársaimat, higgadjanak le, határozathozatal következik.
Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felfüggeszti-e Balogh László országgyűlési képviselő mentelmi jogát.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 143 igen szavazattal, 151 ellenszavazattal, 20 tartózkodással Balogh László mentelmi jogát nem függeszti fel.
Tisztelt Országgyűlés! A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/5656. számon határozati javaslatot nyújtott be Demeter Ervin képviselő mentelmi ügyében. A bizottság többségi döntés hiányában indítványozza, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyűlés Demeter Ervin országgyűlési képviselő mentelmi jogát ne függessze fel.
Miután Géczi József Alajos az imént elmondta az érveket, ezért tudomásom szerint nem kíván szólni. Megkérdezem, Isépy Tamás hasonlóképpen… (Dr. Isépy Tamás mindkét kezével nemet int. - Derültség.) Tehát kérem, a korábbi felszólalásokat mindenki a fejében helyettesítse be most. Demeter Ervin képviselő úr szintén nem kíván szólni.
Tisztelt Országgyűlés! Nem maradt más hátra, mint hogy a határozathozatal következzen. Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze fel. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felfüggeszti-e Demeter Ervin országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 129 igen szavazattal, 155 ellenszavazattal, 29 tartózkodással Demeter Ervin képviselő úr mentelmi jogát nem függeszti fel.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem