GAÁL GYULA

Teljes szövegű keresés

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Képviselő Úr! El kell ismerni, hogy a regionális turisztikai pályázatok előkészítését, kezelését végző Regionális Támogatásközvetítő Kht.-nál a nyári időszakban a kívánatosnál vagy az elvárhatónál ténylegesen lassúbb volt az ügymenet.
Az is tény, hogy nem minden regionális idegenforgalmi bizottságnál születtek meg időben a javaslatok, illetve több olyan döntés is született, ahol a bizottság csökkentett összegű támogatásra tett javaslatot, és ezért ezeket újra kellett tárgyalni. Emellett a beadott pályázatok szúrópróbaszerű ellenőrzése alapján több esetben pótlólagos ellenőrzést kellett tartani; ilyen ellenőrzésre került sor az észak-magyarországi és a dél-alföldi régió esetében is, ahol összesen 12 felterjesztett döntési javaslat utólagos ellenőrzését rendelte el a miniszter úr.
Szeptember eleje óta azonban a bizottságok munkája gyorsult, és újabb hét központi és regionális pályázat esetében megtörtént a pályázók kiértesítése. Lezárult több döntést megelőző ellenőrzés is. Így az elkövetkező hetekben már szerződéskötésekre kerül sor, amelyek aláírása elsősorban attól függ, hogy a pályázók mennyi idő alatt tudják beszerezni a szükséges dokumentumokat, amelyek szerződésben előírtak.
A jövőre vonatkozóan a pályázatok elbírálási és intézési idejének csökkentését a tárca részéről fontosnak tartjuk, ezért a szerzett tapasztalatok alapján, ahol ez lehetséges, a szükséges egyszerűsítéseket és gyorsításokat megtesszük. Ennek megfelelően kíván eljárni a tárca a szeptember 17-én meghirdetett, a HACCP-rendszer bevezetéséhez kapcsolódó eszközbeszerzésre, a vendéglátóhelyek korszerűsítésére, a falusi turizmus fejlesztésére, valamint a turizmusban dolgozók európai uniós felkészítését elősegítő oktatás támogatására meghirdetett újabb három pályázat elbírálásakor. Remélem, hogy ezek megfelelő módon fogják gyorsítani a döntéshozatalt.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem