DR. TOMPA SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. TOMPA SÁNDOR
DR. TOMPA SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Alelnök Úr! Államtitkár Úr! A turizmus a GDP közel 10 százalékát termeli meg hazánkban, és mintegy 300 ezer honfitársunk él ebből az ágazatból. Döntően a kis- és középvállalkozásokra jellemző az átlagos magyar helyzet, azaz tőkehiányosak, nehezen tudnak fejleszteni. Fokozottan igaz ez a hátrányos helyzetű térségekre, ahol a turizmusfejlesztés egyúttal a területfejlesztés eszközévé is vált.
Az ágazat támogatására a költségvetés évek óta célelőirányzatot működtet, melynek felhasználása háromszintű rendszerben történik: központi, regionális és megyei alapok és pályázatok léteznek.
(15.40)
Az idei év is úgy indult a turizmus számára, mint máskor. Márciusban megjelentek a pályázati kiírások, május-júniusra a vállalkozások, az önkormányzatok elkészítették a pályázataikat. Innentől átvette a szerepet a Regionális Támogatásközvetítő Kht., amely a bírálatokat elkészítette, a regionális idegenforgalmi bizottságok számára előkészítette a javaslatokat. Így aztán nyár elején ezek a bizottságok üléseket tarthattak, elvégezték a feladatukat, előkészítették döntési javaslataikat a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium számára, azonban az ország jelentős részén mind a mai napig nem kaptak értesítést a pályázók.
Mi tart ilyen hosszú ideig, és mi ilyen bonyolult a Regionális Támogatásközvetítő Kht. számára? - kérdezem, államtitkár úr. Ki a felelős azért, hogy a pályázók többsége a mai napig nem tud semmit a pályázata sorsáról?
Köszönöm, és várom a válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem