ELNÖK (Mandur László)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Köszönöm szépen, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő előzetesen írásban minden frakció részére eljuttatta a támogatott módosító javaslatok körét. Ezek szerint a T/4928/45. számú ajánlás 12., 13., 18., 20., 21. és 39. pontjait, továbbá a T/4928/59. számú kiegészítő ajánlás 1., 2., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15. és 16. pontjait az előterjesztő támogatja.
Tisztelt Országgyűlés! Felhívom a figyelmüket, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 34. pontjában levő javaslat elfogadását.
Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 352 igen, 3 nem ellenében elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még egyáltalán szavazni lehet.
Az ajánlás 4. pontjában Czira Szabolcs a 2. §-t új ponttal egészíti ki, amelyben az élelmiszer-higiénia fogalmát terjeszti elő. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 162 igen, 197 nem és 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 8. pontjában Mézes Éva új ponttal egészíti ki a 2. §-t. Az ajánlás 17. pontjában Czira Szabolcs ugyanezt új fejezetben kívánja rögzíteni. A két javaslat alternatív tartalmú.
Először a 8. pontról döntünk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 7 igen, 344 nem és 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 17. pontot teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 158 igen, 199 nem és 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 11. pontjában Molnár Albert és mások a 4. § bevezető szövege helyébe javasolnak új rendelkezést. E rendelkezésekben található szabályok garanciákat tartalmaznak az élelmiszer-vállalkozásokkal kapcsolatban. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 7 igen, 351 nem és 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 27. pontjában Molnár Albert és mások a 14. § (3) bekezdésének kiegészítését javasolják. A gazdasági bizottság ezt támogatja, a mezőgazdasági bizottság viszont nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 1 igen, 358 nem mellett nem fogadta el. (Dr. Pető Iván tapsol.)
Az ajánlás 30. pontjában Molnár Albert és mások a 15. § (1) bekezdését kívánják módosítani. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság ezt nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 5 igen, 350 nem mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 36. pontjában Czira Szabolcs a 20. § (2) bekezdésében a hatályát vesztő rendelkezések körét kívánja kiegészíteni. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 158 igen, 200 nem ellenében nem fogadta el.
(18.40)
A 37. pontban Medgyasszay László és Fülöp István a 20. § (3) bekezdését kívánja módosítani. A mezőgazdasági bizottság támogatja, a gazdasági bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 173 igen szavazattal, 187 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 38. pontjában Kiss Péter és Herbály Imre a 20. § (4) bekezdését kívánja módosítani, amit a mezőgazdasági bizottság támogat, a gazdasági bizottság viszont nem támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 19 igen szavazattal, 337 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 41. pontban Lezsák Sándor a 20. §-t új bekezdéssel egészítené ki. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 166 igen szavazattal, 192 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. Kérem, jelezze! (Nincs ilyen jelzés.) Úgy látom, hogy nincsen.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül majd sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem