GÖNDÖR ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Most majd megindokolják.) Igen, megindokolom, mert nagyon furcsa az, amit Turi-Kovács Béla képviselő úr elmond, és ahogy önök a bizottsági szakaszban is sokszor elmondták, igenis kívánatos az, hogy az európai uniós források maximumát lehetőség szerint le tudjuk hívni.
Tisztelt Képviselő Úr! Ehhez kell a társfinanszírozás. Az, amiről ön beszél, badarság, mert ön is látta, tehát a beszédének egy szakaszában elismerte, hogy a forrás megjelenik a Miniszterelnöki Hivatalnál, utána azt mondta, hogy ezt tegyük vissza a tárcához, és majd elköltik egészen más dolgokra. Igen, ebből már csak egyet tetszett kihagyni, hogy év végén meg majd eljövünk és megmondjuk, hogy nem állt rendelkezésre a társfinanszírozáshoz a megfelelő forrásoldali pénz.
Azt gondolom, képviselő úr, az, amit a kormány most fölvállalt ezzel, hogy egy helyen jeleníti meg ezt a pénzt és vállalja... - és itt már nem lesz döntögetés, itt elegendő az, hogy bárki pályázzon és jó pályázatával nyerjen, akkor mehet ehhez a kasszához, és a megfelelő önrészt igénybe veheti. Tehát nem kell alávetni magát különböző döntési mechanizmusnak és procedúrának. Azt gondolom, hogy ez a megoldás szolgálja legjobban azt a megoldást, hogy a maximumot próbáljuk meg. Tudjuk, hogy nem működik, ön is, én is, mindannyian. De legalább próbáljuk meg, és teremtsünk feltételeket ahhoz, hogy a maximumot vegyük igénybe. Azt gondolom, hogy az a gyakorlat, amit önök alkalmaztak, még törvényt is hoztak rá, hogy ősszel visszagyűjtötték az önkormányzatoktól azokat a forrásokat, amelyeket a négy, öt meg hat helyről való pályáztatás miatt, ha egy helyről nem jött be... - a többit meg visszaszedték ősszel. Na, ezt mi nem akarjuk.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem