DR. KIS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Akkor kérném szépen a két percet indítani. Tisztelt Képviselőtársam! Amikor ön átadta a miniszteri megbízatását - és azon a megbeszélésen a miniszter asszonnyal részt vettünk -, ön is panaszosan tette szóvá, milyen nagy probléma az, hogy a környezetvédelmi pénzek több helyen jelennek meg, nem egy helyen koncentrálódnak, és bizony sokszor még a társfinanszírozás is problémás, mert az Európai Uniótól elnyerhető pénzeknél az önerő biztosítása részben központi költségvetési forrásból, részben területfejlesztési alapból, részben regionális alapból és nem utolsósorban a Környezetvédelmi Minisztérium pénztárcájából kerül ki. Nos, most ez az első lépés, amit ön kifogásol. Azt hiszem, ez már jó lépés, hogy azokat a pénzeket, amelyeket az európai uniós pályáztatáshoz társfinanszírozási alapon kívánunk - itt most kifejezetten az ISPA vonatkozásában, majd később ezt átveszi a strukturális, a regionális és a kohéziós alap is -, úgy megjeleníteni, hogy a pályázatok kiegészítsék egymást.
Csak egy példát mondok, itt van ez a kelet-pesti hulladékkezelési rendszer, ott van az a 3,6 milliárd forintnak megfelelő euró, ami már egy megnyert támogatás. Ön indította ezt el, ön küldte ki Brüsszelbe, és tekintettel arra, hogy nincs helyszín, most ez a pénz veszendőbe mehet esetleg, ha novemberig nem találunk megfelelő… (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét. - Közbeszólás az ellenzék soraiból: Lejárt a két perc.) Bocsánatot kérek, egy percnél kezdtem el, de akkor köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem