DR. GÓGL ÁRPÁD

Teljes szövegű keresés

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Kénytelen vagyok reagálni. A jóléti fordulat megőrzését és a helyben járó szolgáltatások fejlesztését mondta indító mondatként Kárpáti képviselő asszony. Kérem, azt hiszem, a jóléti fordulatról az augusztus 19-ei mondat után sokat nem kell beszélnünk. A helyben járó szolgáltatások fejlesztéséről pedig csak annyit, hogy ebben az évben, 2003-ban a helyben járó szolgáltatásokból 90 millió forint átcsoportosításra került máshova, mert az otthonápolási kassza nem tudta felhasználni, mert vagy felkészületlen, vagy rosszul tervezett.
A másik elem, ami a beszédben szót kapott, egy biztonságot adó ellátás. Hogyan beszélhetünk biztonságot adó ellátásról ott, ahol a gyógyszerkassza jövő évi tervezése nem éri el az idei felhasználást? Tehát a 253 milliárdot nem éri el a jövő évi tervezet, azaz a pontos számítás szerint a nyugdíjasok, akik döntően igénybe veszik a szolgáltatást és a gyógyszereket, egynegyedével fognak többet fizetni, mint amennyit az idén, és ezt nem fogják pótolni semmilyen kommandós vagy egyéb módszerek, amelyek a doktorokat kényszerítenék arra, hogy úgy válasszanak gyógyszert, hogy abból nekik visszapótolt összegük legyen. Megrendítik a bizalmat az orvos és a beteg között egy ilyen technikával, és még csak célt sem érnek el.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem