STEINERNÉ VASVÁRI ÉVA

Teljes szövegű keresés

STEINERNÉ VASVÁRI ÉVA
STEINERNÉ VASVÁRI ÉVA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! A szocialisták kampányfőnöke, Ron Werber az elmúlt hónapban visszatért Magyarországra, és sugallatára a Magyar Szocialista Párt utcai kampányba kezdett.
Idézet a honlapjukról: Az MSZP a kitelepülés módszerével is él a kampány végéig, a kampánystáb, az aktivisták és a helyi képviselők közreműködésével az utcákon és a köztereken osztják a szórólapokat, és beszélgetnek az emberekkel. A szocialisták ugyanis fontosnak találják a személyes találkozást, az információcserét, és tudatosítani szeretnék: az MSZP meg mer jelenni az emberek között, hogy találkozni akar az emberekkel.
Néhány budapesti térre erős rendőri felügyelet mellett a kitelepülés meg is történt, de vidéken a kék-fehér madaras kampányanyag eljuttatását a “Werberjugend” helyett az olcsó gyermekmunkát biztosító Meló-diák cégre bízták, és gyanútlan, egy kis zsebpénzre vágyó gyermekeket küldtek csapatjátékba. Felháborodott szülők kerestek meg, és nehezményezték, hogy tizenöt éves gyermekük áruházi katalógus helyett az MSZP meghirdetett utcai kampányanyagának kihordását kapta feladatul a Meló-diáktól.
Tisztelt Államtitkár Úr! Etikus-e ön szerint utcai kampányt hirdetni, majd dublőrként kiskorú gyermekeket küldeni a kampányba? Bevonhatók-e ily módon a középiskolás diákok a csapatjátékba? Vissza szabad-e élni az olcsó gyermekmunkával?
Államtitkár Úr! Kérdezem öntől: Kíván-e ajánlással fordulni a munkaügyi tárcához azon diákok érdekében, akiknek oktatása és főleg nevelése az ön tárcájához tartozik, azért, hogy e kisdiákok ne legyenek felhasználhatók (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) politikai kampányban? (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem