VÁRI GYULA

Teljes szövegű keresés

VÁRI GYULA
VÁRI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Egy-két gondolatot hadd fűzzek hozzá ehhez az utolsó hozzászóláshoz, de Dobó képviselőtársam hozzászólásához is. Nagyon örülök annak, hogy végre a Fidesz elismeri, hogy rátermett katonáink vannak. Ezt jó volt hallani.
Annak is örülök, hogy külpolitikai kérdésnek minősítette ezt. Ugyanis a külügyi bizottság egyhangúlag elfogadta, így szerintem a szakadás jellemezheti a Fideszt, hiszen a honvédelmi bizottságban a Fidesz nem támogatta ezt, illetve tartózkodott tőle.
Hadd fejtsem ki a véleményemet azzal kapcsolatban is, hogy mindkét ellenzéki párt egyetért a limitálásban, de az egyik párt úgy gondolja, hogy pénzösszegben kellene, a másik azt mondja, hogy létszámban kellene megtenni ezt. Nem gondolnak bele esetlegesen abba, hogy mi történik akkor, ha a NATO-alapokmány 5. vagy 4. cikkelye életbe lép, és mi meghúztuk azt a vonalat, hogy 1100 fő, vagy meghúztuk azt a vonalat, hogy 1 milliárd, 2 milliárd forint.
Tehát azt gondolom, hogy ez a törvényjavaslat erőpróbája lesz esetlegesen egy alkotmánymódosításnak, de nem biztos, hogy ilyen limitációval az alkotmánymódosításnak neki fogunk tudni menni, hiszen nem tudunk eleget tenni a NATO-beli szövetségesi feladatainknak.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem