SZABÓ ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

SZABÓ ISTVÁN
SZABÓ ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Rövid kitérőt tennék kétperces felszólalásom elején. Ivanics Ferenc képviselőtársam arra utalt, hogy a klasszikus postai szolgáltatások csekély díjemelésével jelentős bevételnövekedést lehetne elérni, amivel bizonyos kedvezőtlen hatásait ki lehetne védeni ennek a törvénynek. Én szeretném megnyugtatni - természetesen idézőjelben, mert ez nem túl nagy megnyugvás -, hogy ez az árnövekedés be fog következni, és nemcsak ilyen mértékű, hanem jóval nagyobb mértékű. Meg fogjuk érni nagyon rövid időn belül, hogy ezen liberalizációs lépések következtében egy normál levélpostai küldemény továbbítása körülbelül egy liter üzemanyag árával lesz egyenértékű.
Szeretnék visszatérni a sokat hivatkozott EU-jogharmonizációra. Szeretnék idézni a vonatkozó EU-irányelvből, amely arról szól, hogy indokolt a tagállamok számára meghagyni olyan intézkedések lehetőségeit - és innen szó szerint idézek -, amelyek révén az egyetemes postai szolgáltatók a működésüket, az emberi erőforrásaikat hozzáigazítják a nagyobb verseny feltételeihez anélkül, hogy megbomlana a pénzügyi egyensúlyuk, és ezáltal veszélybe sodornák az egyetemes szolgáltatás biztosítását.
Itt van a problémánk az önök liberalizációs lépéseivel. Önök nem a megfelelő oldalon állnak, nem a megfelelő oldalról szemlélik, hanem pontosan az ellentétes oldalon, és a nem kötelezően vállalandó liberalizációs lépéseket is hajlandók felvállalni, mi több, elrejtenek olyan lehetőséget ebben a törvényjavaslatban, amely még a postai piacnyitás előtt is jelentősen ronthatja a kijelölt egyetemes szolgáltató pozícióit.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem