SIMON GÁBOR

Teljes szövegű keresés

SIMON GÁBOR
SIMON GÁBOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Terveim szerint sok kétpercessel már nem élnék a mai nap során, hacsak nem mondanak képviselőtársaim olyat, ami nyilvánvalóan reagálásra késztet.
Szeretnék egy dolgot Erdész Zoltán képviselőtársamnak mondani: tény és való, hogy a Magyar Posta Rt. monopoljoga a postai pénzforgalmi szolgáltatások terén meg fog szűnni. Az Európai Unió ugyanis azt mondja, hogy nem engedi az Unió által meghatározott fenntartott szolgáltatásokon kívüli monopóliumot. Sajnos, az Unió, amihez mi csatlakozunk, ilyen, bizonyos feltételeket szab egy-egy szolgáltatásnál.
Ugyancsak mondanám, hogy számos olyan jogszabályi elem van ebben az előterjesztésben, ami kifejezetten az európai uniós jogszabály-harmonizációt szolgálja. Éppen ezért azt gondolom, hogy ezeket a részeket az előterjesztésben ne akarjuk most feltétlenül megvitatni, mert ezek olyan típusú elvárások, amikkel Magyarországon a jogszabályalkotásban, nemcsak ennél az egy törvénynél, hanem az összes jogszabály jogharmonizációjánál élni kell.
Két elemet emelnék még ki. Képviselőtársaim aggódtak a munkavállalókért. Higgyék el, hogy ezt mi hitelesebben megtettük az elmúlt időszakban. Éppen ezért a Posta modernizációjához kapcsolódva, merthogy ez megint szóba került, kikértük a szakszervezetek és az üzemi tanács véleményét is, és úgy tudom, hogy a Magyar Posta Rt. modernizációját ezek a munkavállalói szervezetek elfogadták. Tehát én is azt javasolnám önöknek, hogy tessék érdeklődni náluk, felvenni a kapcsolatot és konzultálni a munkavállalói szervezetek képviselőivel, hogy nekik mi a véleményük erről a kérdésről. Mi azt az információt kaptuk, hogy a Magyar Posta Rt. modernizációs stratégiájával ők egyetértettek.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem