DR. KIS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Borkó Károly képviselő úr kérdésére válaszolva: folyik ez a “százmillió fa” program, amin belül most a “zöld falu” akcióban is nagyon sok pályázatot nyertek meg. Folyik az agrár-környezetvédelmi nemzeti program, aminek a második indítása most lesz aktuális, 2003-tól 2008-ig, és ebben külön akcióprogramként szerepel az erdőtelepítés, és azon belül az úgynevezett jóléti és egészségügyi jelleggel telepített erdők rendszere. Reményeink szerint 2005-től ehhez eléggé komoly európai uniós támogatást kapunk, úgyhogy az az uszkve 24-25 százalékos erdősítési arány, ami Magyarországon egészségesnek mondható, nagy valószínűséggel 10-15 év múlva már telepítésben meg tud jelenni a mostani, közel 20 százalék mellett. Ez sem rossz, de azért ez a 25 százalék a magyarországi adottságokon belül nyilvánvalóan szükséges és kell.
(Dr. Horváth Jánoshoz:) Képviselő úr, a csattogtatás: János bátyám, az ostorcsattogtatás kapcsán nem tudom, rám célzott-e… (Dr. Horváth János nemet int a fejével.) - akkor bocsánat. De a törvény erejének azért valahol eleget kell tenni, szóval az nem lehet, hogy azokat a jogszabályokat, amelyek már megvannak, csak úgy mellőzzük. Nyilvánvalóan nem az az elsődleges cél, hogy büntessünk, az elsődleges cél az, amiről ön is beszélt, hogy ösztönzéssel, képzéssel és a közösség erejével kell hatni. Ahol viszont ez nem működik, ott pedig a törvényi rendelkezéseknek érvényt kell szerezni.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem