BORKÓ KÁROLY

Teljes szövegű keresés

BORKÓ KÁROLY
BORKÓ KÁROLY (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én most kérdést szeretnék feltenni. Az az igazság, hogy ez a bizottsági ülésen nem jutott eszembe; lehet, hogy ez is egy megoldás lehet. Szeretném kérdezni, hogy tudomásuk szerint vizsgálta-e esetleg a bizottság hatáskörébe tartozó valamelyik szervezet azt, hogy van-e olyan fajspecifikus kártevője vagy kórokozója a parlagfűnek, amely esetleg a biológiai védekezés kapcsán bevethető lenne ellene. Ez egy nagyon nehéz és sikamlós dolog, mert idegen fajokat behurcolni - láttunk már rá példát - nem feltétlenül praktikus, de a vak tyúk is talál szemet elve alapján sose lehet tudni.
A másik tulajdonképpen egy javaslat lenne, Járvás képviselő úrhoz kapcsolódóan: hallottuk, hogy nem csak ez az egy, igen agresszíven szaporodó adventív gyomfaj létezik Magyarországon, amely most még lehet, hogy csak agronómiai problémát okoz, de nem tudni, hogy a későbbiekben milyen egyéb hatása lesz. Van-e valamiféle kutatási program ezekre, illetve ezeknek a hatására? Tudom, hogy a terjedését a Növényvédelmi és Agrokémiai Központ figyelemmel kísérte, voltak ilyen felmérések. Ez mostanában folyamatban van-e? Én is csatlakoznék ahhoz, hogy ennek az egész programnak a felügyeletére az egyszemélyi felelősség mindenképpen nagyon jó hatással lenne, attól tartok, mert számon lehetne kérni a sok bába között a koordinációt.
Az államtitkár úrhoz lenne még egy kérdésem. Emlékeimben kotorászva eszembe jutott, hogy a Környezetvédelmi Minisztériumnak volt egy “százmillió fa”, illetve egy “zöld gyűrűk a települések köré” című programja. Ez a program csak program szinten van, vagy már valami tartalmi megtöltést is elért?
Köszönöm szépen a figyelmet. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem