KISS PÉTER

Teljes szövegű keresés

KISS PÉTER
KISS PÉTER, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Egyrészt figyelmébe ajánlom Répássy képviselő úrnak adott válaszomat. Örülök, hogy már egymás mellett ülnek, így talán reménykedhetem abban, hogy nem járunk úgy, hogy tizenegyszer meg kell ismételni a választ, mire ön megérti, mint ahogyan a Gyurcsány ügyében önök által felvetett kérdések kapcsán történt. Hetekbe telt, mire az egymás által feltett kérdéseiket értelmezték, és a hasonlóképpen elhangzó választ elfogadták.
Most azt tudom megerősíteni önöknek, hogy a találkozók ügyében bizony van egy jogos kérdés, hogy miért éppen a Fidesztől kért politikai védelmet Kulcsár Attila. (Zaj az ellenzék padsoraiban.) Ez egy valóságos kérdés, hiszen az elmúlt időszak történései azt igazolják, hogy önök ezt a fajta politikai védelmet teljesítik, és ez probléma, képviselő úr. Megvédik azáltal, hogy vádaskodnak, zavart keltenek, elvonják a figyelmet a nyomozástól. Azáltal teszik ezt, hogy parlamenti műfajjá teszik azt az ügyet, amely egyszerű sikkasztás, ahol pedig azt az embert kell megfogni, aki pénzt mosott, és a pénzt elvitte haza. Ha ön ilyen állítást tesz bárkire nézve, tegye meg, és vállalja a jogkövetkezményét. Ha nem ezt teszi, akkor csak elveszi az ügyről a figyelmet, és futni hagyja a bűnösöket. Ehhez járulnak önök hozzá, amikor a bűnt avval mentegetik, hogy politikai afférokat próbálnak szervezni itt, a parlamentben, ahelyett, hogy az igazságszolgáltatást támogatnák bejelentő, világos mondataikkal, amiért vállalják természetesen a felelősséget is.
A képviselő úrnak azt tudom még mondani - mivel elhangzott, hogy fenyegető a hangnem -, hogy ha nem vigyáz, akkor bejegyzem a naptáramba, és ha megvádol valamivel, utána lesz nemulass; ha én annak a következményeit elszenvedem, ön nagyon rosszul fog járni. (Derültség a kormánypártok padsoraiban.)
Köszönöm. Fogadja meg a válaszomat. (Zaj, közbeszólások az ellenzék padsoraiban. - Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem