DR. SZEKERES IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Úr! Fontos ügy mindaz, ami Érmindszent és Nagyvárad környékén ebben az ügyben történik, mert hiszen nemcsak Ady emlékét, a demokrata, köztársasági költő emlékét, nemcsak a turizmust, a vallásos szokásokat, a népi hagyományokat összeötvöző kezdeményezésről van szó, hanem az ott élő embereknek megélhetést is adó kezdeményezésről. Ez tehát egy fontos nemzeti ügy.
A Medgyessy-kormány az elé a válaszút elé került, hogy ebből a gondolatból valóság legyen vagy csak álom maradjon, mert hiszen az ön által említett pályázatról kiderült két alapvető dolog.
(16.20)
Az egyik az, hogy a kiválasztott helyszín tökéletesen alkalmatlan a beruházás kivitelezésére, semmiféle infrastrukturális feltétel nem áll rendelkezésre; a másik pedig az, hogy a pályázó, a kivitelező cég nem rendelkezik azzal a joggal, hogy a helyben lévő termálvizet felhasználhassa. Ezek után ezt folytatni nem lehetett. Ezért döntött úgy az összes illetékes szakhatóság, hogy ugyanezt a pénzt felajánlja ugyanerre a célra egy picit távolabb, ahol mind az infrastrukturális feltételek, mind a környezeti körülmények, mind a vállalkozó kedv és a biztonság megvan. Ezért kötött megállapodást Tempfli József püspök úrral, valamint a Mecénás Alapítvánnyal, amelynek sem az alapítói, sem a kurátorai között nem található meg Mudura Sándor. Még egyszer hangsúlyozom, azért kötött megállapodást Tempfli püspök úrral és a Mecénás Alapítvánnyal, hogy ezt a beruházást Nagyváradon időben és gyorsan megvalósíthassuk.
Tájékoztatom önt arról, hogy megtörtént a hatósági engedélyeztetés, a tereprendezés, a közműkiváltás, a beruházók megkötötték a szerződést a kivitelező cégekkel, így az alapozás és az előkészítő munkák folynak. Reményeim szerint egy év múlva átadásra is kerül azon a Nagyváradon - és ez méltó Tempfli püspök úr nagyvonalúságához -, ahol Ady Endre annak idején költőként még támadta a katolikus püspököt.
Köszönöm szépen a figyelmét. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem