SZALAI ANNAMÁRIA

Teljes szövegű keresés

SZALAI ANNAMÁRIA
SZALAI ANNAMÁRIA (Fidesz): Köszönöm a szót. Arról, hogy mi sok és mi kevés, hosszan lehetne vitatkozni - egyikünk se tudja egyébként, hogy a média finanszírozásában most mi a sok és mi a kevés, elég szomorú, hogy nem tudjuk, előttünk áll a feladat, hogy megtudjuk. Egy azonban biztos: a rendszert nem így tervezték annak idején a törvényalkotók, beleértve minden párt felelősségét, és nem akarom ezt én itt senkinek külön a nyakába varrni. Amikor az előfizetési díjjal kalkuláltak, és eredetileg tervezték a bevételek oldalát, akkor nemcsak azzal számoltak, hogy ki hajlandó fizetni és ki nem, hanem adó jellegű befizetésként a befizetettre.
A hirdetésbevételeknél is sokkal nagyobb szeletre számított annak idején a törvényhozó, mint amennyi jelenleg van, és most korrupciógyanúsan még azt is hol értékesítik, hol nem a Magyar Televízió esetében, a többieknél nem fordul elő. És ugyanúgy a koncessziós díjaknál is volt egy tervezett, kiszámíthatóan tervezhető mértéke, ez megváltozott. Tehát ha csak ezt a három elemét nézem, mind a három csökkent valamennyivel.
Ettől függetlenül én is azt mondom, hogy nem tudjuk, hogy ez sok vagy kevés, de az biztos, hogy az eredeti tervekhez képest teljesen más a mostani bevételi struktúra, mint akkor a jogalkotók sejthették volna.
Én azt gondolom - és a számok is és a terv is azt mutatja Pető Ivánnal ellentétben -, hogy nem elegendő az ORTT finanszírozására ez a költségvetés, hiszen elvesz a Műsorszolgáltatási Alaptól, hogy fenn tudjon maradni, jelentős összeget vesz el a Műsorszolgáltatási Alaptól, és sajnálom, hogy más funkciók emiatt csorbulnak.
És végül Szabó Zoltán képviselőtársamnak azt tanácsolnám, hogy az Alkotmánybíróságnak fizessen egy sört, de mindegyik tagjának.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem