DR. VIDORNÉ DR. SZABÓ GYÖRGYI

Teljes szövegű keresés

DR. VIDORNÉ DR. SZABÓ GYÖRGYI
DR. VIDORNÉ DR. SZABÓ GYÖRGYI, az egészségügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Az egészségügyi bizottság a T/6232. számú törvényjavaslatot november 12-én tárgyalta, és az itt már elhangzottakon túl további speciális kérdésekre is választ keresett. Nevezetesen, hogy a benyújtott törvényjavaslat megfelel-e az európai normáknak, európai harmonizációnak, ami az egészségügyet illeti, továbbá, hogy az egészségügyünkben lehetséges privatizációnak jó hátteret biztosít-e. Rövid vita után a bizottság válasza ezekre a kérdésekre “igen” volt.
További kérdésként merült fel, hogy az önök előtt már jól ismert kórháztörvény vagy intézményi törvény, illetve az abban felkínált lehetőségek és ennek a módosításnak a lehetőségei vajon összhangban vannak-e egymással a tulajdonszerzést illetően. Megvizsgálta a bizottság a kérdést, és a válasz erre is az volt, hogy “igen”, akár magánszemély, akár társaság esetében is lehetséges rugalmas tulajdonrész vásárlása, különös tekintettel arra - amint azt önök is tudják -, hogy a megfelelő hitelkonstrukció biztosított erre a célra.
Tekintettel arra, hogy ezeket a kérdéseket megnyugtatónak találtuk, tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy az egészségügyi bizottság valamennyi oldala - mind a kormánypárti, mind az ellenzéki - egyhangúlag támogatja ezt a törvényjavaslatot.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem