VINCZE LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Visszakanyarodunk oda, hogy minek mennyi a költsége, és mégis a termelőktől kéri az engedményt, kedves államtitkár úr, amikor mi igazi magyar tejecskét szeretnénk táplálékul adni az iskolatej-akció kapcsán, a magyar termelők portékáját. Azért elmondanám, hogy 50 forint körüli tejárak mellett tavaly meg azelőtt 2000-2500 forint volt egy nagy bála, egy guriga bála széna, kedves államtitkár úr. Most 6-8-10 ezer forint, és nem is nagyon lehet kapni, a szárat is fölbálázták a termelők. A lucerna 10 ezernél kezdődik. Mi minek az ára? Most ebből engedjen a termelő. Akkor most statisztáljanak még ahhoz is, hogy az iskolatejet ne a magyar termelők állítsák elő, vagy esetleg ne kapjanak, csak jelképesen néhány intézmény, ahol hozzá tud esetleg az önkormányzat járulni az iskolatej-akcióhoz.
Ez az önök gondolatvilága. A miénk pedig ezzel szemben az, hogy központi forrásból, a teljes intézményhálózatra kiterjedően kerüljön az iskolatejprogram bevezetésre. Ezáltal jól járnak a fogyasztók, tehát a kisgyermekek, a gyermekek is, és reményeink szerint jól kellene, hogy járjanak a termelők is, legalábbis ebben a nehéz időszakban, amikor önök sem aszálykárt nem fizettek tisztességesen, hiszen egy fityinget nem kaptak, csak ígérvényt. Néhány ember megkapta a háromezer forintot, aztán most lehet újra bejelentkezgetni, meg egyéb, de már azóta meg kellett a betakarításokat tenni, azóta már föl kellett volna a szénát meg egyebeket bálázni. Mínuszban vannak a termelők, hitelhez nem jutnak, és az iskolatej (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az időkeret leteltére.) kulcsfigurái a magyar termelők az én szememben most is, illetve a minisztérium, hogy tegye mellé az akcióhoz a pénzt.
Köszönöm a megtisztelő figyelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem