DR. CZINEGE IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. CZINEGE IMRE
DR. CZINEGE IMRE (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Azt szeretném mondani, hogy az előterjesztés alapgondolata az egészségpolitikus szájából úgy hangzik, hogy mondjuk azt, hogy a legfőbb érték az egészség, és ahhoz, hogy az egészséget megőrizzük, nemcsak orvosi ellátásra van szükség, hanem szükség van az egyénre, szükség van a társadalomra, és szükség van normális táplálkozásra is. Tehát amikor azt mondtuk, hogy iskolatej van, akkor a másik fele, hogy „Igyál tejet”, az arra való felhívás, hogy az iskolai büfékben jelenleg kapható ételek és italok mellett van egészséges is.
Bár érdeklődve hallgattam a vitát, de nem erről szól az „Igyál tejet” akció. Az „Igyál tejet” akció arról szól, hogy egészségesek vagyunk, ezt az egészséget meg kell őrizni, és ehhez mi példát mutatunk. Van egy olyan példa, a tej, amivel elkezdünk egy sorozatot. Nem állunk itt meg, mert az egészség védelméhez nem csak az tartozik, hogy megtanítjuk rá a gyerekeket. Tessék nekem elhinni, mert orvos is vagyok, hogy soha nem fordult még elő, hogy ennyi fiatal gyermeknek csontritkulása van, soha nem fordult még elő, hogy ennyi fiatal embernek magas vérnyomása van, hogy túlsúlyos. Ennek a megakadályozására, az egészség védelmében akarjuk ezt bevezetni.
Egyébként mind a néhány képviselőtársamnak, aki itt maradt velem múltkor is és azelőtt is - mert a sors úgy hozta, hogy éjszakába nyúló vita volt -, megköszönöm a támogatását, és bízom abban, hogy a jövő heti szavazáson is szavazatukkal segíteni fogják, hogy megvalósuljon ez a program.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem