PETTKÓ ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Kosztolányi Dénes képviselőtársam felszólalásához szeretnék egy gondolatot hozzátenni. Teljes mértékben egyetértek képviselőtársam azon észrevételével, hogy méltatlan, amiért késő éjszakai órában kerül sor az 1,8 millió ember életét befolyásoló törvényjavaslat tárgyalására.
Tirts Tamás képviselőtársam valószínűleg azért nem tud részt venni ezen a mostani vitán, mert hiszen azt, hogy most tárgyaljuk ezt a javaslatot, a legutolsó pillanatban tudtuk meg. Minden képviselőtársam nagyon jól tudja azt, hogy egész egyszerűen a parlamenti munka ebben a ciklusban nem egészen jól tervezhető. Tirts Tamás képviselőtársam azt ígérte nekem, hogy itt lesz a részletes vitában, és akkor minden képviselőtársam megismerheti az ő álláspontját is.
Egyébként ez a kérdés nem oldja meg azt a problémát, hogy Demszky Gábor nincs jelen a mai vitán, sőt Demszky Gábor képviseletében nincs jelen az az ember, akinek a tollából származik ez a javaslat, hiszen ahogyan azt már elmondtam a vezérszónoki hozzászólásomban, egyértelmű, hogy a javaslat elkészítése a főváros tollából származik, hiszen szó szerinti ismétléseket lehet azonosítani a 2003. évi forrásmegosztás előterjesztésével és a jóváhagyott rendelettel. Több helyen azonban a szó szerinti ismétlés esetleges felfedezésétől tartva változtatásokra került sor, mely némi iróniával erőltetett szövegszerkesztésnek is tűnhet a tisztelt képviselőtársaimnak. Tehát úgy gondolom, ha Demszky Gábor más fontos fővárosi elfoglaltságából adódóan ma este nem tud a parlament nézői széksoraiban részt venni a vitában, akkor legalább valakit elküldhetett volna maga helyett. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem