DR. JUHOS KATALIN

Teljes szövegű keresés

DR. JUHOS KATALIN
DR. JUHOS KATALIN (Fidesz): Köszönöm szépen. Hadd kapcsolódjak az előttem szóló tisztelt képviselőtársamhoz. Szegény XI. kerület viszont minden egyeztetési fórumból minden polgármesteri vezetés alatt kimarad, noha határait tekintve külső kerületnek számít, mégsem tagja a Külső Kerületek Szövetségének. (Gy. Németh Erzsébet: Be kellett volna lépni!) Bár jelentkezett, és ha jól tudom, a tanácskozási jogot a Külső Kerületek Szövetsége biztosította is számára. Nem is belső kerület.
De nem is ez a fontos ebből a szempontból, hanem az, hogy az egyik legnagyobb kerület, lakosságának számát és területét tekintve is. S pont az a passzus - amit az imént Nagy Gábor Tamás képviselőtársam idézett - mutatja meg, s nem azért mert egy matematikai képlet, egy bonyolult, nehezen áttekinthető, közgazdászok, matematikusok számára is gondolkodásra serkentő matematikai képlet kerül be a törvénybe. Nem ezzel van önmagában a gond, hanem az abban szereplő x-ekkel, y-okkal és n-ekkel. Mert ez a törvényjavaslat, éppen úgy, ahogy a forrásmegosztási rendeletek a fővárosban, például az optimális igazgatási létszámot sosem a kerületi feladatok arányában vette figyelembe. Ugyanis ennek az egyenletnek az eredménye kimutatja, hogy szinte mindegyik kerület a főváros által állított optimális igazgatási létszám fölötti létszámmal rendelkezik, míg maga a Fővárosi Önkormányzat nem.
S miből fakad ez? Abból - és ezt a bizottságban is elmondtam, úgy látszik, nekem is ez az egyik fontos pont -, hogy a kerületi önkormányzatoknál több igazgatási feladat van. Hol veszi figyelembe ez a forrásmegosztási törvénytervezet azt az új feladatot, amit például az okmányirodák és a velük járó köztisztviselők, dolgozók igazgatási apparátusnövekedése jelent, ami csak a kerületeknél jelenik meg. Ez a képlet ugyanaz a képlet, amit 2002-ben, 2001-ben vagy 2000-ben használtunk. Minden kerületet egyformán sújt ennek a képletnek az eredménye.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem