DR. JUHOS KATALIN

Teljes szövegű keresés

DR. JUHOS KATALIN
DR. JUHOS KATALIN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Igazából itt megint csak - mivel általános vitáról van szó - egy általános észrevételt szeretnék tenni, hozzátéve, hogy akik itt ülnek, és akik a fővárosban vagy a kerületben dolgoztak, azok igazolhatják, soha nem mondtam mást sem polgármesterként, sem fővárosi képviselőként és itt a parlamentben felszólalóként sem. Ez pedig az az elvi álláspont, hogy nem világos számomra, nem érthető, miért evidencia az önök számára, bárki számára, hogy legyenek vesztesei és nyertesei a forrásmegosztásnak.
Miért olyan evidens ez? Miért olyan egyértelmű, hogy ennek így kell lennie? Az igazságos elosztás nem azt jelenti, hogy mindenre van elég forrás, minden működési kiadást, minden feladatot kellő bevételekkel tudunk fedezni. Nem azt jelenti! De azt jelenti, hogy egyformán, egyforma mértékben tudjuk a feladatainkat ellátni, és egyáltalán nem szükséges, hogy akármelyik kerület vagy maga a főváros vesztese legyen a forrásmegosztásnak. Pont azt az utat keressük, amelyben jogszabályban leírva megtalálható az a számítás, az a lehetőség, hogy mindenki egyformán, igazságosan részesüljön a központi költségvetésből járó bevételekből.
És még egy gondolat, mert nem véletlenül mondtam tömegközlekedést és kátyúkat. (Gy. Németh Erzsébet felé:) A fővárosi képviselő asszonynak mondom akkor, hogy közel 50 százalékkal több út van ma kerületi kezelésben a főváros területén, mint a fővárosban, és ez a kerületek számára is legalább olyan fontos feladat, de ez a feladat is egy olyan feladat, amelyben egy feladat alapú normatív finanszírozási rendszerben a kettősséget, a kettős finanszírozást, az átfedéseket meg lehetne és meg kellene szüntetni.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem