DR. JUHOS KATALIN

Teljes szövegű keresés

DR. JUHOS KATALIN
DR. JUHOS KATALIN (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Két gondolat; az egyik Bőhm András képviselőtársamnak.
Pont azzal a szemlélettel van a legnagyobb gondom, amit kifejtett. Hiszen ha nem hasonlítgatjuk össze Kecskemétet Szegeddel, Balatonkenesét Hajdúnánással, akkor ezt nem tehetjük meg a kerületeknél sem, a kerületeknél és a fővárosnál sem. Ha mindegyik önkormányzat hozzájut a számára biztosított forrásokhoz, akkor ez minden kerület számára is alanyi jogon kell hogy járjon.
Azt mondja, hogy amikor mondjuk, egy választás miatt vagy bármi miatt egy kerületi önkormányzat valamilyen kedvezményt, valamilyen adójóváírást akar például alkalmazni, akkor ezt nem teheti meg, mert más kerületektől vonja el ezt a forrást. De nem teszi meg ugyanezt a felvetést, nem vitatja Nyíregyháza polgármester asszonyának jogát, képviselő-testületének jogát, ha úgy gondolja, hogy egy decemberi hónapban például lakbérelengedéssel, lakbércsökkentéssel járul hozzá az állampolgárok életéhez, de elvitatja ezt a jogot a XVII. kerület, a II. kerület vagy a XI. kerület polgármesterétől, illetve testületétől, és azt mondja, hogy ezt majd a főváros engedélyezi vagy nem engedélyezi, és bünteti meg ezért a kerületet vagy sem.
(21.20)
Pont ez az a szemlélet, amit szeretnénk végre megváltoztatni.
Horváth Csaba polgármester úrnak mondom, hogy nagyon érdekesnek találtam azt a félmondatát, amikor azt mondta, hogy ő már tudja, hogy a II. kerület a tervezet szerint jobban fog járni. Nem tudhatja, hiszen nem ismeri azokat az adatszámokat, amelyek a többi kerületre vonatkoznak, tehát jogszerűen nem ismeri, hogy mennyi forrás fog a II. kerület számára rendelkezésre állni a 2004. évben, hiszen pontosan az összehasonlító adatok és a viszonyszámok alapján kerül az majd kiszámításra.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem