DR. BŐHM ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

DR. BŐHM ANDRÁS
DR. BŐHM ANDRÁS (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tényleg késő este van, és tényleg nincs itt Demszky Gábor, de én most azokhoz a rádióhallgatókhoz szeretnék szólni - ha vannak ilyenek -, akiket most, ezen a késői estén, 22 óra 10 perckor a fővárosi forrásmegosztás szögez a foteljaikba, tehát nekik (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Szegények.) - szegények -szeretném azt mondani, hogy ezt a vitát tekintsék demonstrációnak.
(22.10)
Tehát demonstrációnak arra, hogy itt a patkó különböző oldalán ülő feleknek, akik hol a fővárost, hol Demszky Gábort támadják, hol egymást a politikai pártok, hol budai konzervatív polgármester a szocialista polgármestert és viszont, az lenne a dolguk, hogy leüljenek és megegyezzenek, milyen forrásokat juttatnak egymásnak. Na, ez az, ami nem működött tizenhárom éven keresztül, és hogy miért nem működött, azt ne találgassuk; az a néhány tucat rádióhallgató már biztos régen tudja és érti, miről lehetett itt szó. Nem működik tovább a dolog, ez élesben, a legélesebb módon pontosan így folyik, nem elvárható, hogy egyfelől a főváros, másfelől a kerületek összessége, és ezen belül még a kerületek egymással is meg tudjanak egyezni.
Csak annyit szeretnék mondani Kosztolányi képviselő úrnak, én nem fogok arra berendezkedni, hogy minden nyilatkozatára külön visszaszóljak, azt azonban megígérem, még ha őt nem is érdekli, csak az én nyugalmam miatt, hogy ettől kezdve felszólalásaim írott szövegét át fogom adni, mert egész másról beszél rendszeresen, mint ami itt a teremben elhangzik. De ez a kettőnk dolga.
Úgyhogy körülbelül ennyit. Én azt kérem, mindenki nyugodjon bele, hogy az eddig választott különböző lehetőségek nem működőképesek, és ezt mindannyian tudjuk, akik itt egymással vitatkozunk. Egészen egyszerűen meg kell próbálni, hogy legyen egy jogszabályi rendezés, és bízzuk a jövőre, jövőre nézzük meg, hogy mi történt a fővárosi forrásmegosztás területén.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem