DR. BŐHM ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

DR. BŐHM ANDRÁS
DR. BŐHM ANDRÁS (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Több megjegyzés már elhangzott, ezért csak utalok arra, hogy valóban nem javul a főváros javára a forrásmegosztás, évek óta eltolódik a kerületek javára, ezt a vívmányt tapsoljuk meg, de ez a tény. A tömegközlekedéssel kapcsolatban Gy. Németh Erzsébet válaszolt. Tehát anélkül, hogy a katasztrofális BKV-veszteségek is osztásra kerülnének, az a normatív támogatás, amit reményeink szerint a tömegközlekedésre az állami költségvetés nyújtani fog, Budapestet illetően megoszlik a főváros és a kerületek között. A harmadik pedig ezek a bizonyos, akár választási szempontból nyújtott kedvezmények, amire én azt mondtam, hogy ajándékok. Szó sincs arról, hogy ez a főváros jóváhagyására lenne utalva.
A helyzet az, hogy ha úgy van közösen száz forintunk, hogy valamennyien összetesszük a bevételeinket, és az egyik kerület úgy dönt, hogy a maga részéről tíz forintot nem tesz hozzá, de az osztásban kéri a teljes részét, én azt gondolom, ez lenne az igazságtalan és a tarthatatlan megoldás. Nem szabad összetéveszteni egy olyanféle állítással, hogy ez a főváros jóváhagyására szorulna. Nem, ez egy kötelező szolidaritás, egy kötelező lojalitás, ami attól kötelező, hogy most már jogszabály is tartalmazza, és azt gondolom, hogy ez egy teljesen természetes eljárási rend. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem