DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN

Teljes szövegű keresés

DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN
DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Az egész ügy lényege valahogy visszavezethető az önkormányzati törvény '90. évi elfogadására. Akkor valószínűleg csupa jó szándék vezérelte a törvényhozást, hogy a fővárost és a kerületet valahogy úgy oldotta meg, hogy összekötötte az akkor 22 kerületet a fővárossal. Volt ugyan egy külön fővárosi törvény, volt ugyan sok gondolkodás azon, hogy hogyan lehet ezt jól megoldani, és nagyon hosszú időnek kellett ahhoz eltelnie, hogy rájöjjünk arra közösen, hogy nem szabad megengedni, hogy minden évben a kerületi önkormányzatok és a Fővárosi Önkormányzat erejének legnagyobb részét az vegye el, hogy huzakodnak a forrásmegosztáson, huzakodnak annak elvein, huzakodnak a háttérszámításokon és egyéb más ügyeken.
Végre eljutottunk odáig, hogy akár jól, akár nem annyira jól, de törvény fogja meghatározni, hogy hogyan kell a forrásmegosztást megtenni. Ez egy akkora előny és akkora dicsőség, amit egyszerűen nem tudom, hogy lehet-e, szabad-e alapjaiban megkérdőjelezni. Természetesen minden forrásmegosztásnak vannak győztesei és vesztesei, de ha tudjuk, hogy mi szerint számolunk, akkor végül is valahol kiszámíthatóvá válik ez az egész ügy, és a kiszámíthatóság, a megbízhatóság az önkormányzatok számára a legnagyobb előny. Én úgy gondolom, hogy ezt a törvényt el kell fogadni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem