DR. VILÁGOSI GÁBOR

Teljes szövegű keresés

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Sajnos, úgy tűnik, a Deutsch Tamás vezette Ifjúsági és Sportminisztériumhoz kapcsolódó ügyek végére még mindig nem kerülhet pont. Ezt példázza az Állami Számvevőszéknek a 2002-es költségvetés zárszámadásáról készített ellenőrzési jelentése is, melyben az a megállapítás áll, hogy a Sportminisztérium esetében a beszámolás és a könyvvezetés, valamint a gazdálkodás szabályozottsága nem felel meg teljeskörűen a jogszabályok előírásainak.
(14.20)
A probléma súlyának érzékeltetésére néhány példa: az ISM közbeszerzési eljárás nélkül kötött megbízási szerződést egy kft.-vel az UTE-stadion megnyitójának megrendezésére 61 millió forintért. Ugyanígy kötöttek támogatási szerződést a Bozsik- és a Herakles-program kommunikációjára 108 millió forint összegben. Majd ezt követően több mint 100 millió forint került kiosztásra a választásokat követően, de még a kormányváltás előtt anélkül, hogy ennek a pénzügyi forrása rendelkezésre állt volna.
Az említett ügyek azonban eltörpülnek a stadionrekonstrukciós program problémái mellett. A kormányváltás után az állami intézmények átvilágítására szerződtetett cég jelentése szerint a Sportfólió Kht. 2001-es tenderében ugyanazok az emberek döntöttek a T-Systems javára, akik már korábban is több száz milliós nagyságrendű állami megrendelést szereztek ugyanezen cégnek. Majd a bírálóbizottság mintegy kétmilliárddal olcsóbb ajánlatot utasított el ugyanezen cég miatt.
A sajtóban nemrégiben megjelent információk szerint Deutsch Tamással szemben pótmagánvádat nyújtott be a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz. A hírek szerint a tárca úgy véli, hogy Deutsch Tamás '99 és 2002 között, minisztersége idején a stadionrekonstrukciós program beléptető- és informatikai rendszerének közbeszerzésekor különösen jelentős vagyoni hátrányt okozott a minisztériumnak. Hangsúlyozom: a minisztérium jelenleg úgy véli.
Mindezek alapján a következő kérdéseket szeretném feltenni miniszter úrnak. Hogyan folytatódik a stadionrekonstrukciós program? Mi lesz a beléptető rendszerek sorsa? Másrészt a tervezett felújítások és beruházások mekkora része készült el, és mennyire tartozott az álmok világába a stadionrekonstrukciós terv, tudva az erre szánt összeg nagyságát?
Várom válaszát. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem