DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Miniszter Asszony! Az egyéb megfontolásokhoz talán adalék lehet, hogy az ügyről a port leverő Népszabadság informátora szerint az egész tranzakció célja nem is annyira a néhány százmilliós köztartozás elbliccelése volt (Varga Mihály: Lassabban, Zoli!), sokkal inkább azoknak a lényegesen nagyobb összegeknek a nyomát akarták így eltüntetni, amelyek valós gazdasági tevékenység és szerződések nélkül folytak át e cégeken. Kevésbé finom megfogalmazásban ezt - ha jól értem - pénzmosásnak hívják. (Zaj, közbeszólások a Fidesz soraiból: Paks!)
Kitérhet-e a meginduló nyomozás annak felderítésére, vajon folyt-e ilyen tevékenység a Fidesz közelinek mondott cégeknél? Magyarázatot kaphatunk-e ezáltal arra, hogyan tettek szert fideszes politikusok azokra a pénzmosással kapcsolatos beható ismeretekre, amelyeket a brókerügy pertraktálása során csillogtattak (Zaj, derültség a Fidesz soraiban.), és hogy ez utóbbi ügy során vajon miért idegesítik őket annyira a 2002 előtti ügy vonatkozásai, hogy a vizsgálat eltérítése érdekében még a bizottságok működésére vonatkozó házszabályi előírások folyamatos lábbal tiprásától sem riadnak vissza? (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)
(15.50)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem