DR. CSÁKY ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, miniszter úr. Való igaz, hogy egy állami vezető balesetét követően - amelyről utólag kiderült, hogy a sofőr vétlen ebben a balesetben, bírósági döntés is született - került bevezetésre ez az együttes rendelet. Nem egyes gépkocsivezetőkről van szó, hiszen az első kérdésem alkalmával, ha jól emlékszem, közel 1400 aláírást adtam át miniszter asszonynak ezzel kapcsolatban. Hangsúlyozom, önmagában ez a vizsgálatsorozat az egész pályaalkalmassági vizsgálat értelmét kérdőjelezi meg, hiszen az eddig vizsgálatok azt bizonyítják, hogy akiknek az előéletében voltak balesetek, azok simán teljesítik ezt a vizsgálatot, és akik soha balesetet nem okoztak, azok bizony az ismétlésen is fennakadnak.
Ön is nagyon jól tudja, egy nagyon szubjektív vizsgálatról van tulajdonképpen szó, és az idősebb, a 40 év feletti gépkocsivezetői garnitúra nem feltétlenül tud megfelelni ennek a vizsgálatnak, ami nem jelenti azt, hogy balesetveszélyesen vezetnek. Tehát az egész vizsgálatot át kéne tekinteni, és utána dönteni a folytatásról.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem