ARATÓ GERGELY

Teljes szövegű keresés

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ebben valóban vita van továbbra is köztünk. A mi álláspontunk továbbra is az - és ezt az önök módosító indítványa sajnos nem szolgálja, ezért be fogunk hozzá kapcsolódó módosító indítványt nyújtani -, hogy a versenysport céljaira szolgáló pénzek, források fölött legyen egy egyezség. Egyezzen meg a Magyar Olimpiai Bizottság a sportegyesületekkel, és egyezzen meg a Nemzeti Sportszövetséggel. Ne osszuk föl, ne a törvény mondja meg, hogy ezt te támogatod, azt te támogatod, és majd a minisztérium mondja meg, hogy ezt te kapod, azt meg te kapod, hanem azt mondjuk, hogy a fő arányokról döntsön a nemzeti sporttanács, ezt szentesítse a költségvetés, és egyébként pedig az adott területre jutó pénzről az érintett szereplők egyezzenek meg. Én abban egyetértek önnel, hogy ez a jelenlegi törvényjavaslatból nem derül ki elég világosan, ezért szükség van további módosításra, de a szándék, a koncepció továbbra is ez, tehát értem, hogy ebben nincs köztünk megegyezés.
Hasonló a helyzet a Wesselényi Közalapítvánnyal és a szabadidősporttal is. Én nem azt szeretném, hogy visszaálljon a jelenlegi helyzet, ahol a Wesselényi Közalapítvány egyébként többségében szakszerűen és jó célokra, de a többi szereplőtől függetlenül és gyakran nem is velük együttműködve dönt pénzekről. Mi azt szeretnénk, hogy üljön le a Nemzeti Szabadidősport Szövetség, a Wesselényi Közalapítvány, a diáksportolók képviselői, és hozzáteszem, a települési önkormányzatok képviselői, merthogy a szabadidősport tipikusan egy olyan tevékenység, amelynek az egyik döntő színtere - ha nem a döntő színtere - a diáksport mellett a helyi szint, és alakítsanak ki egy olyan megoldást, ahol mindenki tudja, hogy mi a feladata.
Kettőnk között a szemléletbeli különbség a leginkább talán az, hogy én azt gondolom, nem a törvény erejével kell szerepmegosztást vagy feladatmegosztást csinálni, hanem az érintettekre kell rábízni, hogy milyen munkamegosztást alakítanak ki.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem