ERDŐS NORBERT

Teljes szövegű keresés

ERDŐS NORBERT
ERDŐS NORBERT (Fidesz): Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Februárban kérdeztem öntől, hogy mi lesz annak a szántóterületnek a sorsa, amiről a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. lemondott Telekgerendás község javára. Akkor ön elmondta, hogy elkezdődött a terület új hasznosításra való előkészítése, és megkezdődött a birtokhasznosítási bizottságok szervezése, amelyeknek javaslattételi és felügyeleti funkciója van az ügyletek lebonyolítását illetően.
Írásban adott válaszában a tárca minisztere arra is ígéretet tett, hogy - idézem - “amennyiben megalakul Telekgerendás és Gyula körzetében a birtokhasznosítási bizottság, a Nemzeti Földalap elsőként lesz kész arra, hogy a terület hasznosítási koncepciójába bevonja a birtokhasznosítási bizottságot”. Ez a bizottság valóban megalakult még ez év április 15-én, de azóta ígéreteken kívül semmilyen információt nem kap a Nemzeti Földalaptól, pedig ha igaz, amit ön mondott, akkor az ügyletek lebonyolításában komoly funkciói lennének. A tárca minisztere írásban, Benedek Fülöp államtitkár úr pedig szóban ígérte a telekgerendási birtokhasznosítási bizottságnak, hogy szeptember 30-ig kiírják a szántóföld hasznosítására vonatkozó pályázatot. Ez a pályázat a mai napig sem jelent meg.
Tisztelt Államtitkár Úr! Februárban azt mondta nekem, hogy a szóban forgó földterületet senkinek nem adták át, hanem majd a leendő bérlőknek kerül átadásra. Nem kételkedem válasza igazában, de ezt a földterületet azóta is folyamatosan műveli valaki.
Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdéseim a következők lennének: milyen jogcímen adták ki művelésre ezt a földterületet és kinek, valamint mikor kerül végre kiírásra ez a pályázat? Ezekre a konkrét kérdésekre várom konkrét válaszát.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem