ELNÖK (Harrach Péter)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Harrach Péter)
ELNÖK (Harrach Péter): Most visszatérünk az elmúlt rendszer titkosszolgálati tevékenységének feltárásáról és az állambiztonsági szolgálatok történeti levéltára létrehozásáról szóló törvényjavaslat zárószavazásához. Tájékoztatom önöket, hogy időközben az alkotmányügyi bizottság T/541/69. számú ajánlása kiosztásra került. A záróvita lezárását követően Göndör István frakcióvezető-helyettes úr ügyrendi felszólalásában kérte, hogy az egységes javaslathoz benyújtott módosító javaslatokról külön-külön döntsön az Országgyűlés. Most tehát a határozathozatalok következnek.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatát az ajánlás 1. pontja szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 195 igen szavazattal, 145 tartózkodás mellett, ellenszavazat nélkül elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatát az ajánlás 2. pontja szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Az eredményjelző táblán 20 igen, 175 nem és 147 tartózkodó szavazat jelenik meg.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 20 igen szavazattal, 175 nem szavazattal, 145 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatát az ajánlás 3. pontja szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 194 igen szavazattal, 2 nem és 146 tartózkodás ellenében elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e Tóth András módosító javaslatát az ajánlás 4. pontja szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 194 igen szavazattal, 1 nem szavazat és 151 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az elmúlt rendszer titkosszolgálati tevékenységének feltárásáról és az állambiztonsági szolgálatok történeti levéltára létrehozásáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Szalay Gábor jelzi, hogy nem működik a gépe.) Szalay államtitkár úr gépe nem működik. (Az eredményjelző táblán 195 igen, 161 nem és 2 tartózkodó szavazat jelenik meg.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés ezek szerint 196 igen szavazattal, 161 nem szavazattal, 2 tartózkodás ellenében a törvényjavaslatot az egységes javaslat szövege szerint elfogadta.
(13.30)
Tisztelt Országgyűlés! Emlékeztetem önöket, hogy a közéleti szerepet betöltő személyek állambiztonsági múltjának nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés elutasította. Előtte azonban egy felolvasási hiba történt, a szöveg helyesen a következő: a T/542/59. számú ajánlás 1., 2. és 3. pontja.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem