ELNÖK (Harrach Péter)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Harrach Péter)
ELNÖK (Harrach Péter): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Bűnügyi Igazgatósága megszűnéséről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/1390. számon, az egységes javaslatot pedig T/1390/14. számon kapták kézhez.
Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslat érkezett, így záróvitára is sor kerül. Megnyitom a záróvitát a T/1390/16. számú ajánlás 1. pontjára. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Nem érkezik jelzés.) Mivel jelentkezőt nem látok, a záróvitát lezárom.
Most a határozathozatalok következnek. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatát az ajánlás 1. pontja szerint, melyet az előterjesztő támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 196 igen szavazattal, 164 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Felhívom figyelmüket, hogy az egységes javaslat 5. § (2) bekezdése f) és g) pontjának elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Erre figyelemmel a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Bűnügyi Igazgatósága megszűnéséről szóló egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 196 igen szavazattal, 170 nem ellenében, tartózkodás nélkül az egységes javaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit nem fogadta el.
Most az egyszerű többséget igénylő rendelkezésekről döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Bűnügyi Igazgatósága megszűnéséről szóló egységes javaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 194 igen szavazattal, 169 nem ellenében, tartózkodás nélkül az egységes javaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit elfogadta.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem