HERÉNYI KÁROLY

Teljes szövegű keresés

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm szépen. Ígérem, hogy utoljára szólok e tárgyban. Még egyszer mondom, hogy csak a szakmaiság az elsődleges a mi számunkra.
Az előző hónapok eddigi tapasztalata azt bizonyítja, hogy az ellenzéki oldalról benyújtott módosító indítványok elfogadási százaléka az egyet sem éri el, tehát mi, ellenzéki képviselők nem vagyunk abban a helyzetben, hogy módosító javaslatokkal tudjuk a törvény minőségét befolyásolni.
Miután a kormányoldal biztosítja a kormánytöbbséget és a kormány munkájának a politikai hátterét megteremti, elvárható, hogy ezek az egyeztetések ne a parlament falain belül történjenek meg, hanem az előkészületek során, és ide, a parlament elé egy szakmailag jól előkészített törvény kerüljön. Vannak a kormánynak is szakértői, de nekünk is vannak, és adattassék meg a lehetőség, hogy mi a magunk szakértői véleményei alapján alakítsuk ki az álláspontunkat és fejtsük ki jobbító szándékunkat.
Képviselőtársam az alkotmányt említette, milyen jó dolog, hogy tegnap elfogadtuk az alkotmány módosítását. Ennek egyetlenegy pozitívuma van, hogy ennek alapján valóban megtartható az ügydöntő népszavazás. Viszont a politikai egyeztetések során azok a szakmai érvek és álláspontok, amelyekkel egyedül mi éltünk, a Magyar Demokrata Fórum, és ezeket írásban elő is terjesztettük, elvesztek. Csak jelzem előre, ennek az lesz a következménye, hogy az uniós csatlakozást megelőzően még egyszer kell alkotmányt módosítanunk, amit megspórolhattunk volna.
Tehát a szakmai igényesség azt jelenti, hogy ha lehet, akkor a legrövidebb idő alatt, a legkisebb energiával és a leghatékonyabban dolgozzunk - ezt célozza az előterjesztésünk, ezt célozza a véleményünk.
Nem utasítottuk el, csak annyit mondtunk, hogy ez így nem alkalmas annak a célnak az elérésére, ami egyébként üdvözlendő és támogatandó.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem