HERÉNYI KÁROLY

Teljes szövegű keresés

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Kicsit meg vagyok lepve, hiszen először azzal vádoltak minket, hogy a pénzmosás ellen nem akarunk határozottan fellépni, másodjára az a vád ért, hogy egy négypárti konszenzust akarunk felrúgni. Egyikről sincs szó, nem akarunk konszenzust felrúgni, nem akarunk a pénzmosás elleni munka akadályozói lenni, sőt, támogatjuk azt. Csak egy dolgot szeretnénk: ha ide, az Országgyűlés elé kerül egy törvény, vagy törvénytervezet, vagy javaslat, akkor az legyen alaposan, úgy kidolgozva, hogy lehetőleg mindenki érdekeinek csak a legkisebb része sérüljön, hogy a lehető legkevesebb kárt és bajt okozzuk vele. Én felsoroltam legalább öt olyan tételt, kiragadva, amely nem felel meg ezeknek az elvárásoknak és ez az elég vastag iromány mind ezeket tartalmazza.
Megkímélhetnék a Magyar Országgyűlést attól, hogy módosító javaslatokkal, kormánypárti, ellenzéki módosító javaslatokkal kelljen egy rosszul előkészített, hevenyészve összeállított javaslatot olyan formába hozni, ami nagyon messze van a tökéletestől - az nem is lehet, de legalább mindenki számára elfogadható legyen.
Tehát még egyszer mondom: mi a politikai konszenzus hívei vagyunk. Ez nem politikai kérdés: ez szakmai kérdés. A pénzmosás ellen nagyon határozottan fel akarunk lépni, csak ha ezt meg akarjuk tenni, akkor ezt tegyük kellő szakmai igényességgel és alapossággal; egyfelől a vita rövidebb lesz, másfelől energiákat spórolhatunk meg, és sokkal nagyobb egyetértés lehet a Házban.
Tehát még egyszer mondom: a pénzmosás ellen vagyunk, nagyon határozott fellépést követelünk és kívánunk mi is, és szeretnénk, ha négypárti egyetértés lenne ebben a kérdésben. Egyetlen apró feltételt engedjenek teljesülni: hogy a szakmaiság is érvényesüljön, és elvárható legyen a magyar kormány minisztériumaitól, hogy ide, az Országgyűlés asztalára olyan tervezeteket tegyenek le, amelyek szakmailag már alig-alig kifogásolhatók, nem úgy, mint a jelen, előttünk fekvő törvényjavaslat.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem