ÉKES JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Nagyon köszönöm, elnök úr, és talán az MDF-frakció nevében Herényi Károly által az imént elmondottakhoz kapcsolódnék. Úgy érezzük, tényleg ez az, amit valóban vizsgálni kellene, hisz ez önmagában egy óriási nagy bizalmatlanságot fog kiváltani Magyarországon, országon belül, hisz ehhez számos olyan tétel tartozik, amit párhuzamosan szigorítani vagy módosítani kellene.
(11.20)
Ilyenek az adótörvények, a csődeljárási törvények, a felszámolási törvények. Hiszen az egyszerű állampolgár önmagában nem él vissza! De ha minden területen - a tanácsadási, jogi tanácsadási tevékenységet és minden mást - szigorítunk, a keletkezési okot kellene először is feltárni, hogy Magyarországon milyen folyamatok zajlottak az elmúlt 10-12 év folyamán, milyen utaló magatartások történtek. Én most fölteszek magamban egy kérdést: ha valaki bemegy a lottózóba és 1 millió forintért lottót vesz, akkor az édesanyja nevét, születési évét, az égadta világon mindent a lottózóban is le kell adni. Azért mondom, hogy meg kellene vizsgálni először is, hogy mely pénzmozgások történtek Magyarországon, mi vezethető vissza arra, hogy valóban bűncselekményből vagy adott esetben a feketegazdaságból származó jövedelmek kerültek be, és azon a területen kellene olyan szigorításokat meghozni, amelyek ezeket teljesen kizárják.
A másik pedig: Magyarország azért került fel 2001-ben arra a bizonyos listára, mert az anonim betétszámlák tömkelege, óriási nagyságrendje volt jelen. 2002-ben ez teljes egészében megszüntetésre került, és le is került Magyarország a listáról. Tehát nem szabad úgy beállítani az országot, hogy igen, kérem, az elmúlt 12 év folyamán Magyarországon csak a feketegazdaság vagy a pénzmosás tendenciája volt tapasztalható. Ezért mondom, hogy vele párhuzamosan az adótörvényeket, felszámolási törvényeket, csődeljárási törvényeket is vizsgálni kellene, mert azok is bizonyos folyamatokat sejtetnek, hogy adott esetben ott a pénzmozgások hogyan történtek. Lehet tapasztalni azt is, hogy nagyon komoly gazdasági társaságokat pillanatok alatt tönkretettek óriási nagy vagyoni háttérrel - és az a forrás, az a pénz hova került? Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem