DR. HORVÁTH JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Valóban a kisebbség, az ellenzéki képviselők nem támogatták: volt amikor tartózkodtunk, volt talán ellenszavazat is. Ami itt elhangzott, azt nem tartom olyan felhős jelenségnek, mint ahogy hallgathatja valaki, aki figyel ránk távolról. Hogy az Országgyűlés törvényjavaslatot tárgyal, és időnként összerakjuk a tudományt, van erre az a szó, hogy salátatörvény; és ha egy bizottság határozza meg, hogy milyen legyen az a puputeve, akkor lehet, hogy hat púpja lesz - szóval a bizottság nem olyan alkalmas, mint maga a szakember és a természet. Azonban az Országgyűlésnek és a bizottságoknak egyik velejárója, hogy van egyfajta olyasmi, hogy a bölcsességet összerakjuk.
(11.30)
Itt jegyezném meg, hogy ha valaki hallgat bennünket a multikat illetően és a személyeket illetően, hogy tudjuk, ki kicsoda és kinek a vagyona és az tiszta pénz vagy piszkos pénz, tisztelt Ház, jó, ha nem keltünk olyan látszatot az ország népében vagy a világban, mintha gyanakodnánk mindenkire. Hadd mondjam azt, tisztelt Ház, az, hogy a General Electric korporáció és száz meg ezer korporáció, legyen az bármelyik országban vagy Magyarországon bejegyezve, az be van jegyezve, és a nagy könyvekben a Standard és Poor és mások - ott van, hogy kik a részvényesek. Hány és hol és mikor? És melyik évben mennyi? Szóval, ez nyitott könyv, hogy ezt a szót használjam.
Tehát itt a gyanakvás jó, de azt is tudnunk kell, hogy megvan a módja annak, hogy kövessük, hogy mi hogy áll, és akkor a piszkos pénznek a keresésére nem fogunk időt tölteni és fáradságot ott, ahol nagyon valószínű, hogy nincsen; viszont másutt igenis több figyelmet szentelünk rá.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem