DR. BRAUN MÁRTON

Teljes szövegű keresés

DR. BRAUN MÁRTON
DR. BRAUN MÁRTON (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Herényi Károly képviselőtársam szakmai felvetései egy könnyebb politikai vitát indukáltak itt a Házban, holott az elején kiderült, hogy politikai szempontból mindegyikünk, valamennyi fél egyetért a törvény céljaival. Belementünk egy politikai vitába, és úgy érzem, nem tudunk még leállni az év végén.
Szerintem itt több szakmai felvetés elhangzott, olyan szakmai felvetések, amelyeknek a megtárgyalása gyakorlatilag a részletes vitára tartozna. Ez a részletes vita, ha jól sejtem, valamikor februárban lesz, amelyben kipihenve, hű, de mámoros arccal tudunk (Derültség.) részt venni, és szakmai érveket tudunk felsorakoztatni.
Én azért kértem szót még egyszer, mert két főbb gondolata volt a beszédemnek: az egyik az, hogy vannak olyan társadalmi célok, amelyek bizonyos kellemetlen következményekkel járnak a résztvevőkre - ezt el kell tűrni, el kell viselni. A másik az, hogy ne legyenek illúzióink: lehet itt példákat hozni arra, hogy milyen egyéb pénzmosási formák vannak, milyen módszerek vannak és hogyan lehet őket megelőzni, be is kell tenni a törvénybe őket a legjobb tudásunk szerint, de ne legyenek illúziónk: előttünk fognak járni a bűnözők. Szóval nem utoljára tárgyaljuk ezt a témát, attól tartok, ez folyamatosan jelentkezni fog.
Szerintem próbáljuk meg februárban a legjobb tudásunk szerint úgy csiszolni ezt a törvényt, hogy a legutolsó, naprakész ismereteink alapján a törvény céljait a legjobb módon el tudjuk érni.
Köszönöm szépen, és jó munkát kívánok majd a részletes vitához.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem