RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Teljes szövegű keresés

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! A kormány biztonságos, kiszámítható viszonyokat teremt az óvodákban, iskolákban - hirdeti a program. Ez alapvetően helyes cél, a kiszámítható viszonyok azonban nemhogy az oktatásban, de a koalíción belül sincsenek meg. Erről szólt az MSZP kongresszusa, erről szól a koalíciós egyeztető tanács létrehozása, és erről szólt az 1994-98 közötti kormányzás is.
A konszenzus bizonyos alapkérdésekben nagyon fontos, ilyen például az iskolaszerkezet kérdése. Hadd hívjam fel a figyelmet, hogy ebben az alapvető kérdésben eltér egymástól az MSZP és az SZDSZ álláspontja. Az elmúlt időszak egyik legfontosabb eredménye az volt, hogy a nyolcosztályos iskolarendszert megerősítettük Magyarországon, és a Fidesz, az MDF és az MSZP között ebben a kérdésben többé-kevésbé egyetértés van.
Nos, a miniszteri meghallgatáson bebizonyosodott, hogy az SZDSZ ezt nem így gondolja: hat évfolyamos alapképzést tart szükségesnek, és ez hihetetlen problémákat fog okozni az elkövetkezendő időszak oktatáspolitikájában. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Idő!) Ez a legnagyobb gond, és ezzel sajnos meg kell birkóznia (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) az egész oktatási ágazatnak is. (Taps a Fidesz és az MDF soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem