RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Teljes szövegű keresés

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Fodor Gábor folytatta a kampányban elkezdett, alaptalanul vádaskodó, uszító, negatív kampányát. (Közbekiáltás a Fidesz soraiból: Így van!) Menjünk sorba!
Média. Mi a helyzet a médiában? Aki belenéz a tévékbe, belehallgat a rádiókba, belenéz a napilapokba, az nem nagyon gondolhatja komolyan, hogy a kormánypártok maguk alá gyűrték a médiát. Egy dologra azonban szeretném felhívni a figyelmet: amíg az Unió országjelentése a Horn-kormány idején a médiát részben szabadnak minősítette (Nagy zaj az MSZP soraiban.), az Orbán-kormány idején a médiát szabadnak minősítette. (Taps és közbeszólás a Fidesz soraiban: Így van!) Ezt ajánlom mindenkinek a figyelmébe. Nem visszalépés történt tehát, hanem előrelépés.
A korrupcióval kapcsolatban is arra hívnám fel tisztelt Fodor Gábor figyelmét, aki jogász, hogy mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. Ítélet, még ha nem is jogerős, ebben a pillanatban Magyarországon csak olyan ügyben született, amelyben az előző kormánypártok voltak érintettek, ilyen például a Tocsik-ügy (Közbekiáltások az MSZP soraiban: Nem jogerős!), amiben elmarasztaltak több SZDSZ-es, illetve MSZP-hez közelálló személyiséget.
Szintén felhívnám a jogásznak tanult Fodor Gábor képviselő úr figyelmét, hogy az előző időszakban mindig az történt, hogy a bíróságokat abban a pillanatban befolyásoltnak tekintették, amint olyan ítéletet hoztak, amelyek az önök értékítéletével nem vágtak egybe, és mindig lelkesen tapsoltak akkor, amikor az önök véleményével megegyező ítélet született.
Önök az elmúlt időszakban a jogállam összes intézményét megtámadták, az ügyészségtől, a bíróságtól a köztársasági elnökön keresztül végig. Azt hiszem, hogy most, amikor egy új időszak kezdődik, ezt a gyakorlatot legalább a kormányprogram vitájában be kellene fejezni.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem