FARKAS FLÓRIÁN

Teljes szövegű keresés

FARKAS FLÓRIÁN
FARKAS FLÓRIÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Egy kicsit jobban érzem magam, mert kezdtem kétségbeesni, ugyanis a programból nem tűnt ki, hogy a Magyar Szocialista Pártnak vannak konkrét elképzelései, és az előttem felszólaló engem most ilyenként megnyugtatott. Azonban szeretném valamire felhívni a tisztelt Szocialista Párt figyelmét.
Az a program, amelyet önök készítettek, egyfajta visszarendeződést jelent, egyfajta visszarendeződést prognosztizál. Akkor, amikor van a magyarországi cigányságnak egy legitim, törvényesen megválasztott testülete, és önök ezt civil szervezetekre, mi több, polgárjogi mozgalmakra kívánják bízni, akkor bizony kétségeim vannak, mert ez nagyon súlyos visszarendeződésre ad jelet, és ez nem vezet máshová, mint - a figyelmüket szeretném felhívni - a cigánypolitikájuk cigánysorává válásához. Nos, ezen már túl vagyunk, hiszen a magyarországi cigányság politikai képviselete Magyarországon vitathatatlan, hiszen a Magyarországi Cigány Önkormányzat 700 települési önkormányzattal rendelkezik, és ennek a jogi alapját a kétharmados törvény 97 százalékos támogatottsága adja meg, a legitimációját pedig több százezer cigányszavazat.
Tehát ha a kormányzatnak ezek szerint lesz konkrét, cigányságot átfogó programja, akkor javaslom, hogy a magyarországi cigányság legitim testületét vonják be mind az előkészítésbe, mind a végrehajtásba, mert különben még azt fogom hinni, hogy valami sértődés történt, és ebben az esetben nemcsak jogot sértenek, hanem még magát a cigány társadalmat is. Hosszú távú programot jelölnek meg, erre szükség van, kell a hosszú távú program, de javaslom önöknek, hogy azonnali beavatkozások sorozatát is (Az elnök jelzi az idő leteltét.) fogalmazzák meg, hiszen a lakhatási helyzet, az oktatási helyzet, a foglalkoztatási kérdés a magyarországi cigányság élethelyzetének javítása szempontjából elkerülhetetlen.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem