JUHÁSZ FERENC

Teljes szövegű keresés

JUHÁSZ FERENC
JUHÁSZ FERENC honvédelmi miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Megmondom önnek őszintén, hogy amikor a kérdést megkaptam, utánanéztem, hogy négy évvel ezelőtt körülbelül mi is történt a Honvédelmi Minisztériumban. Megnéztem azt, hogy hányszor hányan kezdeményezték annak megvizsgálását, hogy a polgári kormány a politikai beosztottaknak vélt embereket hogyan és miként cseréli.
El szeretném önnek mondani azt, hogy a polgári kormány felállását követő egy hét múlva gyakorlatilag a Honvédelmi Minisztérium teljes vezérkarát és teljes vezetését kicserélték. Ehhez képest szeretném önnek mondani, hogy itt és most egyetlenegy felmentés történt meg. Nevezetesen, a kabinetvezetőt mentettem föl, mert ezt a pozíciót meg is fogom szüntetni mint helyettes államtitkári beosztást.
Ezen túlmenően más változás nem történt a Honvédelmi Minisztériumban, de fog. Azért fog, képviselő úr, mert valóban biztosítani szeretnénk a szakmai munka folyamatosságát; azért fog, mert valóban szakmai munkát szeretnénk folytatni; és azért fog, mert egy olyan csapatot szeretnénk kiépíteni, akik személyükkel, hitelükkel, szakmai tekintélyükkel tudják azt biztosítani, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a vezérkar integrált szervezete, a honvédelem minden csatolt területe - beleértve a Magyar Honvédséget is - kiemelten, szakmai alapon kezelten működőképes legyen.
Éppen ezért szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy 10-én vezetői értekezletet tartunk, ahol a személycseréket be fogjuk jelenteni, 10-én fogjuk azt megmondani, hogy mi az irány. De itt és most önt szeretném arra kérni, hogy tájékoztassa azokat a bizonytalan katonákat, csapattiszteket, akik ebben a pillanatban izgulnak, hogy mi lesz velük, hogy nyugodjanak meg, végezzék a munkájukat, őket semmilyen formában, semmilyen körülmények között nem érinti ez a csere. Nem úgy, mint négy évvel ezelőtt a polgári kormány idején.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem