NÉMETH ZSOLT

Teljes szövegű keresés

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Miniszter úr, miután átvette a minisztériumot, azonmód két államtitkári besorolású köztisztviselőt, három helyettes államtitkári besorolású köztisztviselőt, három főosztályvezetőt fölmentett pozíciójából, továbbá négy állami vezetőt címzetes államtitkári gyámság alá helyezett. Ez összesen 12 fő, a Külügyminisztérium gyakorlatilag teljes felső vezetése.
(11.50)
Példátlan módon történt meg a Külügyminisztérium felső vezetésének a lefejezése. Különösen elgondolkodtató az az eljárás, amelyben Bába Iván közigazgatási államtitkár úr részesedett. Bár az átadás-átvétel idején arról biztosított engem a miniszter úr, hogy nem ulánbátori megbízatást fog kapni, ezzel szemben iszlámábádi és kisinyovi megbízatást ajánlottak fel neki. Miután ezt nem vállalta el, nem biztosították számára a lehetőséget, hogy a Külügyminisztériumban dolgozzon tovább.
Egyetlen kérdésem lenne, miniszter úr: mi indokolja ezeket a személycseréket? Alapvetően az egyik lehetőség, hogy a változó külpolitikai stratégia indokolja, hiszen ön többször próbált bennünket, a közvéleményt meggyőzni arról, hogy külpolitikájukban a folytonosságot tekintik a legfontosabb alapelvnek. S ha nem a változó külpolitikai stratégia, akkor talán a személyek szakmai alkalmatlansága vetődhetne fel, de ezzel kapcsolatban is megnyugtatta a közvéleményt, hogy ön meg van győződve arról, hogy ezek a személyek maximálisan alkalmasak a feladatuk ellátására.
Az egyetlen kérdés tehát, amit nem értek: mi indokolja a személycseréket ilyen nagy arányban a Külügyminisztériumban? (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem