KÁRPÁTI ZSUZSA

Teljes szövegű keresés

KÁRPÁTI ZSUZSA
KÁRPÁTI ZSUZSA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt évek során tovább mélyült az egyes társadalmi rétegek közötti különbség, nagy lett a társadalmi szakadék, mondhatnám így is. A gyarapodni, gazdagodni képes kisebbség mellett egyre növekvő számban vannak jelen az önhibájukon kívül boldogulni és magukról gondoskodni képtelen emberek tömegei. Az elmúlt évek politikája csak tovább erősítette ezt a folyamatot. Ezért a szociális ellátással és a szociális ellátás területén dolgozó alkalmazottakkal szemben megnőttek az elvárások.
(11.20)
Ebben a szektorban nőtt az elvégzendő munka mennyisége, és nőttek a minőségi követelmények. Ezeknek a feladatoknak a szakszerű ellátása elengedhetetlen. Éppen ezért meglepetéssel hallgattam a választókörzetemből, Ipolytölgyesről és Vámosmikoláról származó információkat, amelyek szerint a munkanélkülieket szociális asszisztensi képzésben részesítő intézmények számára megszűnt a Munkaerő-piaci Alapból finanszírozott képzési támogatás.
A kérdésem a következő, tisztelt miniszter úr: egyedi esetről van szó a két település vonatkozásában, vagy általános probléma a szakképzés finanszírozása? Rendelkezésre állnak-e ön szerint a források, amelyek a munkaerő-piaci igényekhez igazodó, korszerű szakképzések lebonyolításához szükségesek? Vajon ön szerint a munkanélküliek át-, illetve továbbképzése mennyiben jelent hatékony foglalkoztatáspolitikai eszközt a munkanélküliség csökkentésében? És végezetül ön szerint szükség van-e a szociális szféra területén egyáltalán szakképzett munkaerő képzésére, illetve további szakképzett munkaerő bevonására?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem