JUHÁSZ GÁBOR

Teljes szövegű keresés

JUHÁSZ GÁBOR
JUHÁSZ GÁBOR (MSZP): Tisztelt Alelnök Úr! Tisztelt Pénzügyminiszter Úr! A sajtóban sok kétely látott napvilágot, hogy teljesíthető-e és teljesíti-e a Medgyessy-kormány a vállalásait. Közben kiderült, hogy Orbán Viktor kormánya nagyon szorgalmasan költekezett, hiszen elígért, elköltött mindegy 650 milliárd forintot hat hét alatt, az utolsó hat hete alatt. Majd kiderült, hogy a hiány 412 milliárd, ez időarányosan 81 százalék, ami - tekintve, hogy az első negyedév környékén jelentkező adat - elég derék teljesítést mutat. Kiderült, hogy májusban 9 milliárddal nőtt a hiány; kiderült, hogy az egészségügyi alap hiánya 50 milliárd, a Nyugdíj-biztosítási Alapé 89 milliárd, és a kezességvállalások is mintegy 96 százalékban kimerültek. Sőt, emellett jelentős osztogatás is volt, hiszen Millenáris Park, debreceni ügyek barátoknak, cimboráknak, vagy éppen maguknak pezsgőfürdő, szauna, fitnesz, wellness.
Mivel az általános tartalék is csak 23 milliárd, és a gazdasági növekedés is lelassult, ezért úgy gondolom, hogy sokan vannak, akik joggal izgulnak ebben az országban, hogy ilyen körülmények között teljesíthető-e és teljesíti-e vállalásait a kormány. Erre kérném válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem