DR. LÁSZLÓ CSABA

Teljes szövegű keresés

DR. LÁSZLÓ CSABA
DR. LÁSZLÓ CSABA pénzügyminiszter: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Azt gondolom, a kérdése valóban jogos, amikor nézzük az ország állapotát. A szerint az átadás-átvételi dokumentum szerint, amit én kaptam a múlt héten, idén 172,5 milliárd forinttal lenne nagyobb a hiány akkor, ha nem került volna sor kormányváltásra. Ez semmilyen olyan intézkedést nem vesz figyelembe, amit mi egyébként a száznapos programban meghirdettünk. Természetesen látva az államháztartás helyzetét, haladéktalanul megindult az a munka a Pénzügyminisztériumban, illetve a kormányzaton belül, amely megpróbálja ezt a helyzetet elrendezni, megpróbálja az idei költségvetést a makrogazdasági feltételekkel összhangba hozni, és a száznapos program feltételeit megteremteni.
Én úgy látom az eddigi szakértői munkák alapján - a kollégák éjjel-nappal dolgoznak ezen -, hogy a száznapos program feltételei biztosíthatóak, ennek a fedezete a költségvetésben megteremthető, és két héten belül, szinte napokon belül a szükséges törvényjavaslat a parlament elé megérkezik.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem