GUSZTOS PÉTER

Teljes szövegű keresés

GUSZTOS PÉTER
GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A hivatalából eltávozott kormány egyik nagy büszkesége a fiatalok számára nyújtott lakásvásárlási hitelrendszer volt. Fiatal emberként magam is nagyon fontos dolognak tartom, hogy korosztályom tagjai kedvező körülmények között juthassanak hozzá első lakásukhoz. Különösen fontosnak tartom, hogy az erre valóban rászoruló fiataloknak is legyen lehetőségük hozzájutni kedvezményesen ezekhez a hitelekhez és első lakásukhoz.
Az eltávozott kormány ezen területen kifejtett erőfeszítései közül minden bizonnyal nem a legszebb, de talán sokak számára a legemlékezetesebb epizód marad az a minapi hír, amely szerint - mint minden bizonnyal erről ön is tájékozódott - a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumnak még fél évig kell fizetnie a távozó miniszter részére bérelt II. kerületi luxusház bérleti díját. Mindezt ráadásul úgy, hogy a vonatkozó jogszabály szerint tisztségük megszűnése után a miniszterek nem jogosultak szolgálati lakásra.
A II. kerület Endrődy utcája a hozzáértők szerint hazánk egyik legdrágább utcája. Az exminiszter számára a tárca havonta majd félmillió forintos áron bérelt egy 251 négyzetméteres villát. Mivel a volt ifjúsági miniszter számára annak idején a most ön által vezetett Miniszterelnöki Hivatal állapította meg, hogy jogosult fővárosi ingatlan bérlésére, kérdezem önt: hatékony eszköznek tartja-e, hogy a kormányzat ilyen eszközökkel támogassa a fiatalok, a friss diplomások lakhatási körülményeinek javítását (Derültség a kormánypárti padsorokban.), és követendő mintának tartja-e, hogy a kormányzat ilyen eszközökkel is támogassa a fiatalok, a friss diplomások lakhatási körülményeinek javítását? (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Bravó! Bravó! - Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem